Barnens älskade soppa, cowboy. Vilket barn tycker inte om den. Här hemma älskar alla den. Brukar även göra några pannkakor och även servera lite bröd till den
Bryt eller skär av den nedre träiga delen på sparrisen. Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns. 2-3 knippen sparris
Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. 1 knippe grön grön sparris (450 g). Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Inga konstigheter, baconlindad sparris är enkelt att göra… och uppskattat. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner sparrisen och låt den koka ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig
Sparrissäsongen är här. Vita, tjocka och mjälla sparrisar finns att tillgå i torg och butik. Det blev helt enkelt stekt torskrygg med vit sparris, pancetta och hollandaisesås
Heat the oil in a large skillet over medium-high heat. Season the salmon filets (or fish if using) on both sides with salt and pepper, and sear in the hot pan, flesh-side down first, for 5 minutes on each side, or until cooked to your liking
Servera musslorna med sparrisen och garnera med lite kärnor från granatäpplet. Pressa apelsinerna och citronen, sila juicen och koka med stjärnanis och kardemumma tills ca 1 dl återstår, vispa i smöret
Creamy Vanilla Fudge. This process is important when making fudge as it creates small sugar crystals which give the fudge its smooth and creamy texture
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Så lägligt inför påskhandeln hittade jag ett knippe importerad sparris som fick duga som substitut innan den svenska har kommit upp till Stockholm
Pound each fillet to 1/2-inch thick, if needed. Beat eggs, parmesan cheese, 2 tablespoons of lemon juice, a pinch of salt and some black pepper in a shallow bowl
Sparrissoppa med inspiration från MaddeKoka upp grönsaksbuljong, häll i vit sparris från burk. späd med matlagningsgrädde och smaksätt med med buljong, vitt vin och örtsalt Hade det varit säsong hade det varit perfekt att ha i lite färsk sparris
Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. 1 knippe grön sparris (450g). Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.