CLAFOUTISMEDSURKÖRSBÄR. En CLAFOUTIS där jag byter ut plommon mot körsbär i stället. resten av körsbären blandade jag i en kastrull med hackad färsk ingefära och syltsocker
Lägg körsbären ganska nära varandra i en kvadratisk eller rund tårtform. körsbär - ej urkärnade. Häll degen över körsbären tills det är ungefär 1 1/2 cm tjockt
Ville göra en clafoutismedkörsbär, men hittade inga bär, så det fick bli plommon denna gång. Clafoutis är nästan som Frankrikes motsvarighet till vår pannkaka i Finland
Dessa puppies blir klara på ca tre veckor och ska ätas med en skopa glass. Anette som fick dessa, hälsar även att det blev en väldigt god drink av spadet tillsammans med Loka jordgubb/ananas
Jag har inte tidigare provat på att koka körsbär i sockerlag, men härom dagen blev jag sugen på något gott och med bigarråer hemma i kylen blev det äntligen dags att prova på att göra sockerlag och koka bigarråer
Att göra sina egna popsicles eller isglassar som det även kallas för här i Sverige, är nog något de flesta har testat att göra både med bra eller mindre bra resultat
Clafoutis görs genom att täcka bigarråer med en pannkaksliknande smet och sedan baka den i ugn tills att smeten har fått fin färg och något höjda kanter
Servera till desserter eller till våfflor med vispad grädde. Skölj körsbären och lägg dem i sirapen. Förvara svalt och se till att körsbären alltid är täckta av lagen
En äkta clafoutis ska egentligen innehålla körsbär, helst hela med kärnor och allt. · Servera clafoutisen ljummen eller halvvarm, gärna med lite lättvispad grädde till
Vispa upp grädde med socker och vanilj. Koka upp alla ingredienser utom körsbären. Häll massan över körsbären och ställ i kyl, gärna ett par dagar innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.