1. Skär sillfiléerna i sneda bitar. 2. Skölj citronen och zesta skalet. 3. Skiva löken i tunna skivor. 4. Varva sill, lök, citronzest, kryddor och dill i en burk
Glad Påsk Har Du inte haft tid, ork eller lust att lägga in egen sill till Påsk. Då bjuder jag på ett snabbfixat recept, som smakar hemgjort, fast grunden är en färdigköpt inlagd sill
Blanda vatten, ättika och socker i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret löst sig. Låt svalna. Häll bort lagen från sillen och skär den i sneda bitar
Citronsill. 27 Mars 2016 /. 13. 17 /. fisk, inlagd sill, m. m. /. Permalink /. 0. 1 pkt 5-minuterssill ( jag hade Abbas i bitar 200 g)1 äggula1 tsk fransk senap1/2 dl rapsolja1 citron skal och saft2 msk råsocker1 dl creme fraiche3 hackade salladslökar1 dl hackad dill1/2 tsk svartpepparLåt sillen rinna av i en sil
Finstrimla citron- och limeskal med ett zestjärn eller rivjärn (ej vitt kött). Rulla citron och lime (för att få ut mer saft) och pressa ut saften i en skål
Detta recept ger en riktigt god och fräsch sill. För att jobba så effektivt som möjligt kan man börja med att tillreda lagen och låta den kallna medan man fixar resten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.