Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng. Rör smöret med sockret vitt och fluffigt. Vispa äggvitorna med sockret till marängen till ett fast skum och fördela jämt över kakan
Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp, och vispa även ner citronskalet och citronsaften. Blanda ingredienserna till degen (jag körde i matberedaren) och platta ut i en form ( cirka 20*20 cm), klädd med bakpapper
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och citronsaft samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten
Den här citronkakanmed blå vallmofrön pimpad med en sockerlag är den typen av kaka. citronkaka. Täck en avlång bakform med bakplåtspapper allt smöra den och bröa med ströbröd
Tisdag förmiddag och här sitter jag framför laptopen med morgonkaffet och en sen frukost. Jag var med sonen hos skolsköterskan för första gången, vilket han tyckte var både spänannde och lite läskigt, och han var allt lite blyg när vi var där, men efteråt så kom han fram till att det var ju inte så farligt i alla fall
En härligt god kaka med smak av citron. Smörj och bröa en sockerkaksform, bröa gärna med mannagryn. Vänd ner i smörblandningen tillsammans med citronsaft och mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.