Randig chokladterrin Du behöver. Randig chokladterrin. Hallå. Tänkte att det kanske finns någon där ute som behöver ett efterrättstips inför kommande festligheter
I alla fall så måååste ni testa att göra den här chokladterrinen med mörk, ljus och vit choklad, jag lovar att den inte är så avancerad att göra som den ser ut att vara
Chokladterrin med rostade nötter, vaniljkräm och färska hallon. Chokladterrin (ca 10-12 bitar). Tyvärr så hade jag inte tiden nog att ta ett kort på huvudrätten ( parmalindad oxfilé med svampkräm, balsamvinägersås och rostad potatis) som jag lagade på nyår
Chokladterrine. Rödlökscheesecake med löjrom. Lättgjorda tilltugg till välkomstskumpan, som står klara i kylen och bara toppas med rom inför serveringen
Dolce visade sig vara en höjdare men jag var så mätt så jag fick inte ens i mig hälften men den bestod av en hallonsorbet, en perfekt chokladterrin och en pistagesemifreddo
Chokladterrin med pekanötter, Dulce de leche och bananglassIngredienser. Recepten är hämtade från Allt om Mat och Buffe och är inte speciellt komplicerade
Förrätten blev laxburgare med Skagenröra (har satt upp receptet tidigare på bloggen)Creamy chicken and bacon med bomkålsris och sparris till huvudrätt (har satt upp receptet tidigare på bloggen)Och chokladterrin till efterrätt med lättvispad grädde och halloncoulie till efterrätt
Missa då inte chokladterrin. Chokladterrin med apelsin250 g mörk choklad (jag använder alltid Guido Castagnas 76 %, den är mild för att ha så hög kakaohalt)170 g smält smör/margarin4 ägg (separerade)1 dl honung2 välfyllda msk hemmagjord apelsinmarmelad med bitar iGör så här
I år blev det en chokladterrinkaka med bl. Tanken var ju liksom från början att det skulle bli en len chokladterrin, men något stämde säkert inte i receptet för efter en kvarts gräddning var terrinen fortfarande helt rinnig i konsistensen och då fick jag ju bara fortsätta grädda den, på lite högre temperatur
Creme Ninon (grönärtssoppa) toppad med grädde samt champagne, tillsammans med toast och färskostfylld rökt laxrulle, nästa rätt var hummersallad, huvudrätt kalvfilé med tryffeldoftande jordärtskockspuré, madeirasky och mandelpotatispaj och till sist efterätt, 3 sorters choklad, Mörk chokladparfait med halloncoulis, Ljus chokladterrin med espressocremé, Vit chokladpannacotta toppad med passionsfrukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.