Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Lycka till. 2,5 dl äggvita (köper på plastflaska) eller 8 st äggvitor3,5 dl strösocker 1 dl maizenamjöl2 tsk vaniljsocker(Om ni vill ha nötter i så behövs 100g hackade hasselnötter, men jag gör utan pga nötallergi i familjen)Jag gör 2 st av dessa bottnar om vi blir många på kalaset, räcker till ca 20 personer
Ena dagen var det valborgsmässoafton och jag bloggade om chokladkaka med kondenserad mjölk och nästa var det dags att packa väskan inför resan till midsommarfirandet
Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
Tillsätt olja, socker och salt. Knåda degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Forma bitarna till avlånga bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.