Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
Ta hand om er, kram Anna-Lena. Godaste chokladtårtan,. E-postadress. Denna tårtan blir bara godare och godare så gör den gärna 1-2 dagar innan den ska serveras. Grädda ca 45-50 minuter i 175 grader, kolla med sticka
Jag äter resterna av den fantastiska chokladtårtan jag bakade för ett par dagar sedan. Här hittar ni ännu ett recept på en Chokladtårta som är inspirerad av Kärleksmumskakan
Däribland den här chokladtårtan med Baileysmousse som smakade gudomligt. 2-3 msk Baileys. Häll smeten i långpannan, grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30 min i 175°C (provstickan ska vara torr). 2 äggulor 2-3 msk Baileys
Men du kan såklart dekorera med det du gillar eller skippa dekorationen helt. Och det är exakt där du hamnar när du äter den här drömmiga chokladtårtan
-). Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Eftersom ingen av oss tycker om vanliga gräddtårtor (vi gillar varken sockerkaka eller vispad grädde) så brukar vi för det mesta välja andra mjuka kakor, typ kladdkaka eller liknande, istället för vanliga tårta till födelsedagsfikat
Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårta med tryffelglasyr och rostade pinjenötter. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min, kakan ska vara lite lös i mitten
Vispa ägg och socker poröst, till ett vit - gul fluffig konsistens. Ugn 175°. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbara kanter
Jag gillar höga tårtor. ca 10-12 bitar/ en form på ca 20 cm i diameter. 450 g mörk choklad (minst 50-60% kakaohalt), grovt hackad. Vispa ägg och socker poröst, ca 10-12 minuter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-45 minuter. ca 10-12 bitar/ en form på ca 20 cm i diameter. 450 g mörk choklad (minst 50-60% kakaohalt), grovt hackad
Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min allt beroende på hur kladdiga du vill att de ska vara (har man bara en form går det bra att göra dem direkt efter varandra)
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Täck hela kakan med resterande chokladmoussen, och lägg på lite clementin- eller apelsinfiléer. Här har jag valt att smaksätta med apelsin och whiskey, men man kan blanda i den smaken man gillar bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.