Så därför bakade jag den ljuvliga saffranskaka i långpanna igår. 3 tsk bakpulver. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 20×30. 3 tsk bakpulver
Vill man baka dem som lägre långpannerutor går det såklart alldeles ypperligt det med, men tänk på att korta ner tiden i ugnen i så fall, så att de inte blir torra
Nu hade jag dessutom två kakor framme sedan gårdagens bakkalas, och då går det ju inte att låta bli. Passionsfrukt borde man ju baka mer med, det är ju hur gott som helst
Den var verkligen enkel att baka och god i smaken. Kunde inte vänta längre, var så tvungen att testa en av dem många recept som fanns i boken jag fick här om dagen
Att baka enligt Paleo är inte alltid lätt men allt experimenterande i köket börjar ge resultat och idag bakade jag denna härliga mjuka kanelkakan helt enligt Paleo
Inspirationen kommer från ett recept i senaste Hembakat tidningen men jag förenklade det en aning. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl i en annan skål
Tillsätt nektar och vetemjöl + bakpulver. 1 tsk bakpulver. Rör smör och socker vitt och poröst. Dela äggen och blanda ner äggulorna, en i taget under omrörning
Fördela smeten i åtta klickar på en plåt täckt med bakplåtspapper. För att havregrynen ska få mer smak rosta dem i en stekpanna tills de blir ljusbruna
Åh, vad länge sen jag bakade Björnakaka. 2 tsk bakpulver BLANDAS. God morning. -). Den är ju bara supergod. Så nu har jag äntligen fixat en och just nu står den inne i ugnen och gonar sig
När Marie fyllde jämnt önskade hon sig en kladdkaka som alla gäster på kalaset skulle kunna äta. Den här gluten- och laktosfria varianten serverades med stora skålar laktosfri grädde och mängder av färska bär
I lördags hade jag en riktig bakdag och det var kaos i köket med ingredienser och skålar överallt. Ida har önskat Silvikaka så självklart var det en av kakorna vi bakade