Ända sedan vi var i Italien förra årets sommar har jag gått och tänkt på att återskapa den fenomenalt goda chokladsorbeten de serverade på den lokala glassbaren, Copa di Dora
Trots att hösten o kylen är här, har jag i dag gjort chokladsorbet. Chokladsorbet. Kyligt o härligt. Men tänden man ljus o får sitta under filten är detta en fantastisk kombination
Receptet på chokladsorbeten kommer från bloggen Glass mot glass, en blogg väl värd ett besök. Efter förra helgens fantastiska besök på restaurang Barrique, var jag enormt sugen på att testa att återskapa deras dessert
Till den goda hallon- och marängtårtan serverade jag en hemmagjord chokladsorbet. Mannen hade önskat vaniljglassen jag gjorde förra veckan men jag hann inte riktigt göra den
Vi serverade den med en hemmagjord chokladsorbet. Idag fyllde mannen år och lite tårta var beställd. Det blev marängbottnar med kardemummasmak och en kokos- och hallongrädde
Superkonditor Magnus var hjärnan bakom vårt mästerverk som hade många beståndsdelar, chokladmousse med nötbotten, minibrownies, chokladsås med lime, krossade hasselnötter, chokladcigaretter, passionfruktscurd och chokladsorbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.