1 Chokladsorbet4
dl vatten 0,5 dl glukossirap 4 msk kakao 50 g mörk choklad 6 msk strösocker
1 Jordgubbar
med svartpeppar jordgubbar ev strösocker 1-2 krm svartpeppar, mald och småkornig färska myntabladChokladsorbet
Blanda vatten, glykossirap och kakao i en kastrull och koka upp. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Vispa i sockret. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskin en timma. Jordgubbar
Dela jordgubbarna i mitten och sockra om de är för sura. Blanda dem i en bunke med svartpepparn. Servering
Blanda med socker och vänd ner jordgubbarna, lime och socker. Häll i mascarponen över digestivekexen toppa medjordgubbarna + lite krossade digestive kex
Ta upp gelatinet och låt det vatten som finns kvar följa med. Men i Chokladpassion-boken med recept av Jan Hedh hittade jag en god sorbet som jag vill pröva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.