Glass och sorbet - grunderna
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl standardmjölk
  • 2,5 dl Vispgrädde
  • 25 g Honung eller Glykos
  • 1 st Vaniljstång
  • 120 g Äggula (ca 6 st)
  • 125 g Socker
  • 83 grader Sila av och häll glassmeten i en bunke lägg tillbaka vaniljstången i smeten. Täck med plastfilm och ställ i kylen över natten.
  • Chokladglass
  •  
  • Dag 1
  • 250 g Vispgrädde
  • 250 g Standard mjölk
  • 20 g Glykos (eller fast honung)
  • 110 g Äggula
  • 120 g Strösocker
  • 115 g Finhackad mörk choklad av god kvalitet
  •  
  • Jordgubbsglass
  • 120 g Vispgrädde
  • 120 g Standardmjölk
  • 25 g Glykos
  • 110 g Strösocker
  • 75 g Äggula
  • 20 g Pressad citronsaft
  • 180 g Jordgubbspurésaft
  • mjölk
  • 25 g glykos
  • 110 g Strösocker
  • 75 g n finmaskig sil.
  • Koka upp glykos, mjölk och grädde.
  • Vispa äggulan och sockret fluffigt.
  • Häll gräddblandningen över sockerblandningen under omrörning.
  • Häll tillbaka hela smeten i kastrullen och värm den under vispning till 83 grader När smeten nått 83 grader så häll smeten genom en sil ner i en bunke.
  • Tillsätt jordgubbspurén och citronsaften och rör om ordentligt.
  • Säll glass smeten i kylen minst 6 timmar Kör glass smeten i glass maskinen.
  • Yoghurtglass
  • 1 blad Gelatin
  • 90 g Vispgrädde
  • 40 g Glykos eller fast honung
  • 185 g Florsocker
  • 640 g Matlagningsyoghurt
  • Chokladsorbet
  • 800 g Vatten
  • 300 g Råsocker (Gärna ljust muscovado)
  • 80 g Mjölk
  • 200 g Mörk choklad av god kvalitet.
  • 60 g Kakao

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.