83 grader
Sila av och häll glassmeten i en bunke lägg tillbaka vaniljstången i smeten. Täck med plastfilm och ställ i kylen över natten.
Chokladglass
Dag 1
250 g
Vispgrädde
250 g
Standard mjölk
20 g
Glykos (eller fast honung)
110 g
Äggula
120 g
Strösocker
115 g
Finhackad mörk choklad av god kvalitet
Jordgubbsglass
120 g
Vispgrädde
120 g
Standardmjölk
25 g
Glykos
110 g
Strösocker
75 g
Äggula
20 g
Pressad citronsaft
180 g
Jordgubbspurésaft
mjölk
25 g
glykos
110 g
Strösocker
75 g
n finmaskig sil.
Koka upp glykos, mjölk och grädde.
Vispa äggulan och sockret fluffigt.
Häll gräddblandningen över sockerblandningen under omrörning.
Häll tillbaka hela smeten i kastrullen och värm den under vispning till 83 grader När smeten nått 83 grader så häll smeten genom en sil ner i en bunke.
Tillsätt jordgubbspurén och citronsaften och rör om ordentligt.
Säll glass smeten i kylen minst 6 timmar Kör glass smeten i glass maskinen.
Jag använde mig av en bröd- limpform. Ta fram formen där du har en botten, fyll på med "glassen" ovan på och lägg sedan på locket, dvs den andra botten som du gjorde sen innan
Paleo - hemmagjord glass utan socker och mejerier. Att äta "vanlig" glass ingår ju inte i paleokosten då det innehåller socker och mjölk (oftast) och en massa annat
Jag har börjat göra mängder av Nicecream - en nyttigare variant av glass som är fri från sådant som kroppen inte behöver - mjölkfri, glutenfri och sockerfri
Och med sjukdom kommer ju det här ”man får äta hur mycket glass man vill när man är sjuk”. Nästan hela familjen turas om att ha feber, kallsvettningar, huvudvärk, och ont i kroppen
) Jag älskar verkligen mynta och lime så det här är min favorit glass just nu. Vad passar inte bättre dagen efter midsommar än en syrlig hälsosam raw glass
Receptet på glassen finns upplagt på Rawfood by Ericas blogg och det består av cashewnötter, granskott, kokosolja, honung, citronsezt, spirulina och vatten
Receptet kommer från min vän Fridas mamma ochglassen smakar alldeles ljuvligt. För ett tag sedan lovade jag att bjuda på det absolut enklaste receptet på hemmagjord glass
En sak som jag kommer ihåg att min mamma brukade göra är havreflarn och igår när vi skulle äta lite glass kom jag på den briljanta idén att det antagligen skulle passa utmärkt med ett nybakat havreflarn till
För över till kyld form och frys tills glassen är fast. Den här glassen kan mycket väl vara den godaste jag vet – trots att den kom till helt av misstag
Glass,. ca ½-¾L. I frysen har vi det senaste halvåret haft juicen från konserverad ananas infryst i burkar och nu när det äntligen blev riktig sommar passade jag på att göra en fruktig sorbet på den, lite fryst mango och några nektariner som var så där perfekt övermogna och fulla med smak
Att sedan ha hallon och saltlakrits till gör det riktigt magiskt gott och en klassisk smak-combo. Jag blev serverad glass smaksatt med brynt smör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkla desserten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.