Smält mörk choklad i vattenbad: Lägg den i en skål i en kastrull med sjudande vatten i bottnen. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna, kvar i handen blir gulan, hel och fin. Hälften av äggvitan ska användas, vispa den hårt. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att vitan rinner ut, då är den färdig. Vispa grädden hårt. Vispa gulorna och rör ner dem i den smälta chokladen. Rör ner chokladblandningen i den vispade grädden. Vänd till sist ner den vispade äggvitan.
Ställ din chokladmousse kallt någon timme innan efterrätten ska serveras.
Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår. Ramlade över det här receptet, låter både gott och festligt med den rosa färgen
Det blir en trippel chokladmousse tårta på browniebotten. Nu är min nyårstårta näst intill färdig. Jag älskar choklad, och kände för att göra en moussetårta denna gången
Lägg i resten av ingredienserna och mixa tills du får en slät och fin chokladmousse. Lägg nötterna i en mixer och mixa på hög hastighet några minuter tills du får ett mjukt krämigt nötsmör
Chokladmousse med After eight. 2014-12-19, 10. 01. Hej. Ingredienser. 150 g mörk choklad3 dl vispgrädde2 ägg6 st After eightServera med grädde och After eightGör så här
Vit chokladmousse - perfekt som efterrätt efter en middag. Nu när helgen börjar närma sig tänkte jag passa på att dela med mig utav ett smarrigt recept som jag hittade här
En nyttigare variant av chokladmousse är inte fel tycker jag. Visst, den smakar inte som ”vanlig” chokladmousse och jag förstår att den inte faller alla i smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.