Det kan vara lite tricksigt att stjälpa ut bakelserna ur formarna, så vill du inte riskera att misslyckas kan du servera dem direkt ur formarna eller använda engångsformar i aluminium som du kan lirka bort
Postat av Elin torsdag 25/05 2017 kl. 16. 23 Kommentera. Chokladfondant med vispad grädde. Jag har bloggat om chokladfondant här tidigare men receptet nedan kräver lite mindre choklad i smeten
Rör ihop rumsvarmt smör, socker och chili flakes i en bunke. Hacka chokladen och smält över vattenbad eller 2 minuter i mikron och rör ner i smörblandningen
Chokladfondant – supersnabb dessert. Snabbar och enklare dessert får man leta efter. Det kan ju vara farligt på samma gång, tar ju inte lång tid mellan tanke och första skeden i munnen
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två ramekiner och pudra med en tredjedel av kakaon. Ställ på en plåt. Dela chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med smöret över ett vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.