Chilisill1 burk urvattnad inläggningssill (210 gram avrunnen sillvikt)1,5 dl vatten1 dl socker0,5 dl ättika2 st röda chilifrukter0,5 röd lökBlanda vatten, socker och ättika i en kastrull och låt det koka upp
Den ena sillen som jag la in var en lime och chilisill och receptet kommer här. Revbenen är kokade, två olika sorters sill är inlagda och skinkan står i ugnen
Läste lite på ICA's hemsida om ett recept på inlagd sill med lime och chili. Jag förvanskade receptet något, men i stora drag är det ungefär samma/lika
Så här dagarna innan midsommaraftonen så passar det bra med lite sillrecept, eller hur. Det går snabbt att göra och får gona till sig i kylen ett par dagar innan servering till sillunchen
Det finns allt från klassiska sorter som Brantevikssill, löksill och Glasmästarsill till de lite mer ovanliga sorterna, Wasabisill, fetaostsill, baconsill och Sweet chilisill
Kvar att göra är Lingon- & vodkasill, Ingefärs- & chilisill och Koriander- & limesalsasill…. I år blir det många olika sillvarianter… Här är de som är färdiga så länge
Personligen tyckte jag bäst om ingefärssillen, även om chilisillen också var god. Eftersom som min semester i år sträcker sig över midsommarhelgen visste jag att jag inte skulle behöva jobba
Chilisill. När vi färgat äggen intog vi lite påsklunch tillsammans. Jag gillar påskbufféer då jag upplever den som lite fräschare och vårigare än just julmaten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.