Mixa såsen slät och häll upp den på flaska eller burk medan den fortfarande är varm. Bryn chili och vitlök i lite olja, rör ner hälften av vinägern samt tomatpurén och låt koka upp, tillsätt därefter resterande ingredienser och låt koka i några minuter
Att göra sin egen chilisås är inte alls svårt. Om du vill ha helt slätt så mixa med en stavmixer. Jag har hittills inte kunnat hitta en enda chilisås i affären utan socker
Mixa med stavmixer direkt i grytan. Barbequesås och chilisås från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson. Passera eventuellt den mixade såsen genom en nätsil
Drag kastrullen av plattan och mixa såsen slät med matberedare eller stavmixer. Låt såsen mogna i 1-2 veckor innan du tillreder något av den. Denna sats ger ca 7 dl färdig chilisås som är lagringsbar i 4 månader. 2 chilifrukter (jag använde cayenne). ¼ dl 24% ättika
*Det är viktigt att saltet är jodfritt, eftersom jod tar död på bakterier och i en syrningskultur vill vi ju att de goda bakterierna ska växa och frodas
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Öka gärna mängden sweetchilisås om du önskar mer hetta. Serveras till både grillad och stekt kyckling 2 dl creme fraiche. 1 dl chilisås. 1/2 msk sweetchilisås
Lägg chilin (sans stjälkar) och vitlöken i en mixer med koriandern. Jag gillar en tydlig olivoljesmak, mycket citron och tydlig sältaI vissa lägen räcker det bra med bara yoghurtsåser men det blir garanterat sju gånger godare med en het chilisås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.