Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös på med mera kryddning. Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
• Häll olivoljan i en tjockbottnad kastrull och sätt på medelvärme. • Toppa med dina favorittillbehör. • Vispa ner de torra ingredienserna utom fiberhusken och blanda till en slät smet
Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Igår var jag tillsammans med familjen och tittade på flyguppvisning och på kvällen åkte vi till stan och lyssnade på Miriam Bryant när hon uppträdde på Linköpings stadsfest
Låt koka upp och puttra på svag värme medan du förbereder fyllningen. Fetaosten kan ersättas med Mozarella (enligt flickvännens orginalrecept) eller med Ricotta (enligt Italienarna)
• Häll olivoljan i en tjockbottnad kastrull och sätt på medelvärme. • Toppa med dina favorittillbehör. • Vispa ner de torra ingredienserna utom fiberhusken och blanda till en slät smet
4 250 g fryst hackad spenat 250 g ricottaost 1 litet ägg ca 3 dl vetemjöl 1 krm riven muskot 1 dl riven parmesanost 3/4 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 250 g valfri pasta 1 förp tomatsås (gärna med basilika) à 390 g rapsolja Till servering färsk basilika riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Den här kalasgoda tomatsåsen med champinjoner och röd pesto är precis en sådan rätt. Vare sig man jobbar eller inte så kan det vara skönt att starta veckan med en maträtt som inte kräver någon större arbetsinsats
Det är ett av de godaste vita viner jag har druckit och det säger jag inte för att jag är medoch tävlar för samtliga middagsgäster blev lika kära i vinet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.