Ja, jag är ju inte först på bollen med att göra pudding/gröt av chiafrön. Smaken blev supergod med kanelen till och den går ju att variera i det oändliga
Svängde ihop dessa skönheter till frukost idag, mejerifri chiapudding. Kommer försöka komma på lite fler recept som är mejerifria eller iallafall med minskade mejerier
Blanda ihop chiafrön med kokos/mandelmjölk. Servera med färska bär och kokos/mandelmjölk. 75 dl kokosmjölk , eller mandelmjölk. 1 dl kokosmjölk , eller mandelmjölk
Jag föredrar att använda kokosgrädde men man kan blanda fröna med valfri vätska, tex mandelmjölk, kokosmjölk, grädde/vatten – det handlar ju om vad man själv föredrar
Då har jag oxå provat på detta medchiapudding som är otroligt nyttigt. Här har jag blandat ut chiafrön medkokosmjölk och toppat det hela med granatäpplekärnor och grovt hackad sötmandel
Åh, vad jag tyckte om denna chokladkaka som jag har gjort medkokosmjölk. ½ dl kokosmjölk. Det är just kokosmjölk jag använt som vätska här, vilket passar utmärkt i kombination med chokladsmaken
Sedan toppar du din chiapuddingmed dessa samt färska bär, nötter och torkad frukt. Jag vet inte vad jag tycker om mest, själva chiapuddingen eller toppingen
Lever med min sambo "J" i mitt gamla barndomshem "laritstorp" som vi kallar det. livsglitter för mig är allt det fina med livet, inredning, vardagslyx, blommor, men även drömmar, kreativt skapande & familjeliv
Hemligheten visade sig dock vara kakao och banan och med den här chiapuddingen är det som att äta chokladpudding till frukost men med massor av nyttigheter istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.