Jaha, i torsdags kväll konstaterade vi att alla koppor hade torkat. Skönt. Så efter att ha varit hemma i en vecka tog jag alla tre barnen med mig och gick på bio
Smula osten och rör den lite krämig med crème fraiche. Blanda i pepparrot och gräslök efter smak. Rulla små bollar, ca 1 msk till varje, och lägg på brödet
Låt bönorna rinna av och lägg i en skål tillsammans med getosten. Slå på lite olivolja och mixa med mixerstav eller matberedare, röran ska inte bli för jämn
På tredje advent hade jag bjudit hem nära och kära på glöggmingel hos mig. Från att tänka pepparkakor med mögelost så blev det ett gäng med småplock till slut
Dessa ostbollarna är ett perfekt tilltugg till glögg. Så dags för glöggparty. Antal portioner. 20200 g chèvre 100 g philadelphiaost, eller annan färskost2 dl torkade tranbär, gula russin, pekannötter eller gräslök, finhackade Gör så här1
Koka upp 1 liter vatten. Koka rödbetor tills de är mjuka. Skölj och riv skalet från en citron. Mosa ihop chèvre med citronskalet och rosmarin i en skål
Smula osten och rör den lite krämig med crème fraiche. Blanda i pepparrot och gräslök efter smak. Rulla små bollar, ca 1 msk till varje, och lägg på brödet
Igår hade jag beslutsångest, vilket resulterade i en salig blandning på middagsbordet. Rätterna som jag serverade passade inte riktigt ihop, utan istället blev det lite som ett buffetbord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.