Kikärtor, en burk. Här med ett glas rosé, rostade med chilipulver och lite flingsalt på. Man ska dock tänka på att de lätt poppar när man rostar dem så var beredda när ni öppnar ugnsluckan för att röra om i dem så ni inte får en varm kikärta i ansiktet
Jag får ofta höra att det är dyrt att äta ren och läkande kost, men det behöver det inte vara. Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Ingredienser Portioner. 6 2 burkar kikärter (à 400 g) 4 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja 2 tsk paprikapulver 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Rostade kikärter med curry. 4 april, 2017 at 8. 37 f m. Add a comment. ca 3 dl. 400 g kokta kikärter2 msk majsstärkelse1/2 tsk curry1 krm chilipeppar1/2 – 1 dl oljaSalt Häll av och skölj kikärterna i kallt vatten
Igår rostade jag lantbröd med avokadoröra och kokt ägg på och idag blev det lantbröd med ost, skinka och paprika och så en kesoröra med mosad banan, russin och solroskärnor
Har du testat att rosta blomkål i ugnen. Idag så gjorde jag just rostad blomkål för att jag skulle ha den i en varm sallad tillsammans med kryddiga kikärter och en kryddig tahinidressing
Bred ut på papprad plåt och strö över eventuella ostrester som finns kvar i skålen. Rosta kikärterna i 10–12 minuter eller tills de är gyllene och osten blivit lite frasig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.