Lägg på tomater och hackad rödlök, lägg en chèvretoast på varje tallrik Ringla över olivolja, balsamvinäger och tryffelolja runt om toasten och strö över valnötter, avsluta med lite flingsalt och svartpeppar
Chevretoast med honung och ruccola 4 personer 4 st skivor rostbröd 200g chevreost 1 stor näve ruccola 4 st körsbärstomater honung solrosfrön Sätt ugnen på 150°
Skar av kanterna först och sen smörstekte jag brödet i stekpanna med mycket smör. Lägg sen skivorna på en bakpappersklädd plåt, lägg på en skiva med chevreost på varje
Ta ut rundlar ur brödskivorna med ett passande glas eller dylikt. Lägg rundlarna med ost på ruccolan, "stänk" över balsamvinäger och sist ringla över flytande honung och servera genast
Det blev chèvretoastmed vinkokta fikon, fiskrulader i butternutsås (äntligen kom jag till skott. Lägg på osten med kanterna kvar (så att den inte rinner ut) och skär till toasten så att den blir rund som osten
Skiva päronen i centimetertjocka skivor och smörj in med olivolja och flingsalt. Skiva ädelosten i tunna skivor och strö över päronen, krydda med svartpeppar
Ät denna matiga chèvretoast som förrätt vilket var precis det vi gjorde, men den passar minst lika bra som helglunch eller som ett inslag på brunchbordet
Vi lyxade till det en hel vanlig måndagskväll med en förrätt som jag kärat ner mig i. Bädden med Machesallad passade bättre tillsammans med toasten och ostens smak konkurrerade inte med ruccolans lite peppriga smak
Honungsgratinerad chèvretoastmed valnötter. Förrätten som bestod av en chévretoast med honung har jag aldrig smakat innan men det var så otroligt gott, godaste förrätten som jag har ätit i alla fall, väldigt mättande dock
När jag gjorde inlägget "Gratinerad chevretoast med smörstekta kantareller" så fick jag frågan av Linnea om man kunde göra en glutenfri variant på detta och så klart började min hjärna spinna direkt och därav kommer detta inlägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.