Egen marsipan ½ dl vatten 1 msk smör 2½ msk vetemjöl 300 g riven mandelmassa 2 dl siktat florsocker Gör så här - Koka upp vatten och smör. 300 g riven mandelmassa
I lucka Sjutton finner vi Rocky Road recept gånger 3 , den gudomliga blandningen av sött, salt och segt och med ett härligt tuggmotstånd, kan det bli bättre. Leilas Rocky road 600 g mörk kvalitetschoklad 70 % 2 påsar dumlekola 2 nävar mini marshmallows 3 dl salta jordnötter 1 dl skalade pistagenötter Gör så här - Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). - Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp. Rocky Road Fudge 200 g mörk choklad 200 g mjölkchoklad 25 g smör En burk sötad kondenserad mjölk, ca 397 g 2 tsk vaniljsocker 2,5 minimarsmallows 2,5 dl osaltade rostade jordnötter Gör så här 1. 3. 3 dl salta jordnötter. ca 397 g
Bakom lucka23 finner vi ett recept på Marmeladgodis, smak och färg kan varieras i det oändliga. häll i blandningen i en form (15x25) och låt svalna i ca 3 timmar
Idag kände jag mig lite oinspirerad och bläddrade därför i Allt om mats Julspecial 2009. Där hittade jag recept på Tryffeltårta med choklad och saffran, och blev sugen på att testa det
Kanelhjärtan, ca 40 st1,25 dl socker200 g smör4 dl vetemjöl1 dl snabbmarsanpulver1 ägg2 tsk kanel2 msk sockerRör samman socker och smör, mjöl och snabbmarsan till en slät deg och låt den stå kallt i 30 min
My Rocky Road, 6 stänger eller 24 bitar300 g mörk choklad1 påse Dumlekola2 dl rispuffar3 dl stora, salta jordnötter1 dl hasselnötterSmält chokladen över vattenbad och blanda i alla ingredienser. Blir så ruskigt hårt att skära och äta annars 300 g mörk choklad. 3 dl stora
Chokladbollar, ca 25 st100 g smör0,75 dl socker3 dl havregryn2 msk kakao1 tsk äkta vaniljsocker1 msk kallt kaffekokos att rulla bollarna iSmält smöret. Chokladbollar med fikon, ca 25 st0,5 dl solrosolja (raps- eller majsolja går också bra)ca 300 g torkade fikon2 msk kakao1 tsk äkta vaniljsocker1 msk kallt kaffekokos att rulla bollarna iMixa alla ingredienser till en deg. 3 dl havregryn. ca 300 g torkade fikon
Saffransbiscotti ca 50 st 150 g sötmandel 75 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 3 ägg 1 kuvert/1/2 g saffran 7 dl (420 g)) vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 200ËšC. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra. Saffransglass 8 portioner 2 dl vispgrädde 3 ägg 250 g kesella ½ dl socker 0,5 g saffran Vispa grädden. Ta formen ur frysen 30 minuter innan glassen ska serveras. 3 dl strösocker. 3 ägg. 3 ägg
Jag har aldrig provat göra tryffel. Men i år så har jag testat, det blev med en liten skvätt likör. Jag gjorde halv sats och det gick jättebra att halvera receptet
Grönkålsrisotto, 4-6 portioner2,5 dl avioriris5 dl grönsaksbuljong175 g grönkål, skuren i bitar1 liten purjolök, strimlad1 msk smör eller olja2,5 dl vispgrädde (jag provade i år med havregrädde och det funkade alldeles utmärkt)1 tsk salt30-40 g riven Gruyère eller annan smakrik ost t ex Västerbotten1 dl grovhackade hasselnötterKoka riset i buljongen
- Låt marsmallowsen stå otäckt i rumstemperatur tills den stelnat i minst 3 timmar eller över natten, skär sedan ut fyrkanter i önskad storlek. Polkagristryffel 30 st 100 gr polkagrisar 1 dl vispgrädde 200 gr vitchoklad florsocker - Stöt polkagrisarna ordentligt i mortel (nästan pulver) - Koka upp grädden i en kastrull, lägg i chokladen och låt den smälta. 30 st
Kram Karin Knäck ca 40 st 2 dl socker 2 dl ljus sirap 2 dl grädde 1 msk smör 3 msk hackad sötmande l Gör så här - Blanda socker, sirap och grädde i en gryta, gärna plastbelagd. 3 msk hackad
Mina inlägg blir senare och senare men ja ja, så får det väl vara när man är bortrest. Här kommer i alla fall en klassiker i vår familj, som min man brukar göra till varje Jul - Mozartstubbe
Vit chokladtryffel med kanel och lingon, ca 25 kulor250 g vit choklad0,75 dl vispgrädde0,5 tsk malen kanel1 dl frysta lingonflorsockerca 300 g vit chokladHacka chokladen
I dagens lucka hittas ett recept på lakritsknäck. Jag har aldrig riktigt lyckats att få den helt perfekta konsistensen på min knäck, men nu lyckades jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.