Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Serverar du den som varmrätt passar såväl potatisgratäng som potatissallad som tillbehör. Tjälknölen är resultatet av en smått genial tillagningsmetod, där det fortfarande frysta köttet steks i ugn, länge och på låg temperatur
Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Det går lika bra att använda sig av prosciutto eller bresalo till carpaccion. För att jag är fixerad vid kontrasten mellan sött och salt gjorde jag en toast bredvid med en marmelad gjord på torkade aprikoser
Skala dem och skär dem riktigt tunnt med en mandolin. Tur att jag provade på den här rätten i alla fall, den blev riktigt god och på köpet ganska vacker
Sikrom på blinie av aubergine medtillbehör – ett experiment med lyckad utgång. Denna dag hade jag hjälp av Ricky i köket som fixade med rivandet och såg påmedan jag drack vin vid spisen
En del säger att det brukar bli lite för fett att koka fond påälg men det håller jag inte med om. får återkomma med recept på den färdiga såsen längre fram i höst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.