Min favvo makirulle ska jag också berätta om - nämligen en Crunchy California roll som jag blev besatt av när jag bodde i USA förut och som jag på nytt upptäckte nu när vi var där i sommar (rullen ni ser på sista bilden här ovan)
Smula jästen i en bunke eller köksmaskin. Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt sirap, salt, kardemumma, smöret i klickar och mjölet spara ½ dl till utbakningen
Vi har nu anlänt till Göteborg och checkat i på hotellet. Lunchen blev hotellets populära räkmacka. 200g handskalade räkor, majonäs, ägg, sallad serveras på rågbröd
Strimla kycklingen och stek i olivolja. Använd en matberedare med knivblad till dressingen. Lägg i alla ingredienserna utom olja och parmesanost, mixa samt tillsätt olja och parmesanost i omgångar till en krämig dressing, smaka av med svartpeppar
Chicken à la King. Om rättens ursprung tvistar foodies än idag, men det mest troliga är att det var William King – kock på Bellevue Hotel i Philadelphia – som vi har att tacka för denna enkla men ack så goda anrättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.