Smula jästen i en bunke eller köksmaskin. Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt sirap, salt, kardemumma, smöret i klickar och mjölet spara ½ dl till utbakningen
Vi har nu anlänt till Göteborg och checkat i på hotellet. Lunchen blev hotellets populära räkmacka. 200g handskalade räkor, majonäs, ägg, sallad serveras på rågbröd
Strimla kycklingen och stek i olivolja. Använd en matberedare med knivblad till dressingen. Lägg i alla ingredienserna utom olja och parmesanost, mixa samt tillsätt olja och parmesanost i omgångar till en krämig dressing, smaka av med svartpeppar
Chicken à la King. Om rättens ursprung tvistar foodies än idag, men det mest troliga är att det var William King – kock på Bellevue Hotel i Philadelphia – som vi har att tacka för denna enkla men ack så goda anrättning
En maträtt som vi har saknat sedan vi slutade äta kyckling är chicken á la king, denna gryta som är så enkel och snabb (tillagningen tar knappt en halvtimme) men ändå så god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.