1 bunte koriander (ca 1 dl finhackad, funkar även med djupfryst koriander). 2 röda tomater, skalade och finhackade (kan bytas ut mot 1 burk krossad tomat). 1 bunte koriander (ca 1 dl finhackad, funkar även med djupfryst koriander). 2 röda tomater, skalade och finhackade (kan bytas ut mot 1 burk krossad tomat)
3 dl fin malen bulgur (köftelikbulgur). Häll 2 dl kallt vatten över bulgur som du lagt i en skål, blanda. Häll 2 dl kallt vatten över bulgur, blanda och lägg lock över
I förra Buffé var det ett recept på en variant av Porchetta di fano. Där skrev man att en riktig porchetta di fano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen
Tärna Gustafskorven och hacka löken. Bryn löken tillsammans med korven, rör ner crème fraiche med den rivna osten och smaka av med svartpeppar och salt
Nyrörd glass är fantastiskt. Det är kärlek i frusen form. I slutet av Artusis bok finns ett 20-tal glassrecept, vissa riktigt fina, som gelato di limone, gelato di fragole och gelato di tutti i frutti
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.