Välj själv hur du vill forma ditt brytbröd. Brytbröd. Skriv ut Brytbröd. I helgen var det 30-års fest här hemma och som tillbehör till buffén hade jag bakat ett supergott brytbröd som alla tokgillade
Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp helt. Rör ner honungen, saltet och mjölet och arbeta till en smidig deg
Nu har jag bakat ett brytbröd efter receptet som jag berättade om tidigare idag. Ett riktigt gott brytbröd som är trevligt att lägga fram på buffébordet
Bullarna kommer sedan att jäsa ihop, så det bildas ett fint brytbröd. Flytta försiktigt över det färdiggräddade brytbrödet till ett galler och låt sedan brödet svalna under bakduk
Sätt ugnen på 175- 200 grader. Värm vatten och olja till 37 grader och rör ut färskjästen i lite av vätskan i en stor bunke eller blanda torrjästen med lite av mjölet och tillsätt all vätska
Receptet på det här brödet fann jag liggandes bland mina tidningsurklipp. Det kommer från Coop. Jag gjorde brödet till Peter och han tyckte om det sa han så jag bestämde mig för att lägga upp det här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.