Cut the cauliflower into small florets, then wash and dry them with paper towels. Process the cauliflower florets in small batches in a food processor or blender until you get a rice-like texture
Toast Skagen till förrätt, ugnsbakad risotto med purjolök och chèvre till varmrätt och avslutningsvis en pannacotta (som resten av svenska folket antagligen)
Fräs under tiden broccoli, zucchini och vitlök i lite olja i en stekpanna. Risotto med räkor och chevré 50 g finhackad gul lök 2 tsk olivolja 3 dl ris 6 dl grönsaksbuljong 300 g broccoli i buketter 200 g zucchini i tärningar 1 klyfta vitlök, pressad 1 msk olivolja 400 g skalade räkor 100 g mild chevré finhackad citronmeliss 12 st svarta oliver Gör så här. Låt risotton koka ca 20-25 minuter. 300 g broccoli i buketter
Lägg i broccoli (torkad eller färsk) och fint hackad chili. risottoris (vialone nano eller arborio). använder torkad broccoli så skall den blötläggas ca 15-20 minuter innan den. Fräs lök, vitlök och risottoris i 2 msk. torkad broccoli eller 1 st färsk
Purésoppa på pumpa, blomkål och broccoli. 1 broccolihuvud, hackad. 1 head of cauliflower, chopped. 1 head of broccoli, chopped. 1 broccolihuvud. 1 head of cauliflower
Broccoli, en liten grönsak som man antingen tycker om eller avskyr. Broccoli är ju en av våra mest näringsfyllda grönsaker, så jag försökte vara lite nyttig just den dagen
Jag älskar att göra risotto. Risotto är så tacksamt att göra. För mig är risotto en hel rätt, jag serverar sällan något mer än själva risotton och det som är i men det passar som tillbehör till kött, fågel och fisk
2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten
Just nu har jag bytt mitt muggkake-beroende mot #caulifloats (cauliflower oats) till frukost. Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.