Bovetegröten går att variera i all oändlighet. Jag har alltid samma bas när jag gör den raw med blötlagt bovete och färsk banan, en av mina favoriter är att blanda den tahini och kokos som jag gjorde denna morgon
Blanda sist i färsen och låt densen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. an och jag använder rikligt med smör när jag steker, risk för att det kan fastna lite annars
Skär laxen i bitar och lägg dem i en mixer. Tillsätt salt och kör på hög hastighet till en slät smet. Tillsätt sedan äggulorna och fonden, till sist grädden, lite i taget, tills det blir en fin och luftig fiskfärs
Mr C kom hem meden hel drös jordgubbar. men är det svensk sommar så är det. Ja du såg ju redan igår att vi mumsade i oss de här medanhimlens portar stod fullständigt vidöppna och regnet piskade från både härsan och tvärsan, mysigt javisst men jag hade föredragit att sitta ute i trädgården och kalasat på de här
Digestivebotten, härlig ostmassa med jordgubbssmak och ett täcke av bl a cremefraiche med limesmak. Har gjort denna cheesecake i många varianter mendenna är ny för mig
Vi fortsatte med projekt köksträdgård förra sommarenmen tyvärr blev det inte så mycket planterat som vi önskat, men några rabarberplantor petade vi ner och till min glädje verkar de ha trotsat vinterns kyla och lyckats medbedriften att kravla sig upp ur jorden, hurra
Skär vitkålen i tunna strimlor och stek i en gjutjärnspanna tillsammans medlöken som finhackats. Garnera med cashewnötter eller jordnötter och koriander
De är fyllda med lemoncurde och det receptet finns under fliken tårtfyllning här på bloggen. Riktigt goda cupcakes med mycket chokladsmak, citron och lite lakrits
Idag gjorde jag en klassisk chokladkola som jag smaksatte med chiliflingor. Till mitt försvar så ger jag faktiskt bort en stor del av det som tillverkas i present till kollegor och vänner så vi kommer inte äta ALLt själva
En rätt som passar utmärkt en lördagkväll med ett glas vin. Lax med japansk touch. Vanliga ingredienser i japansk mat är ris och fisk och som kronan på verket på denna rätt serveras en sojasås som sätter den japanska touchen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.