Tillsätt vetemjölet och knåda tills du har fått en smidig deg. Bred ut ett tunt lager tomatsås över pizzabottnen, toppa med skivad rödklök, parmaskinka och skivad buffelmozzarella
Jag fick det från min moster och har i min receptsamling alltid kallats för Birgittas pizza. Häll sedan i resten av vattnet och oljan häll även i mjölet och saltet
Så god och knaprig blev den, och den höll ihop. salt och oregano. Blanda ihop allt till en smet och kleta ut till en fyrkant/cirkel på oljat bakplåtspapper
Förbered pizzans topping och sås medan degen jäser. Självaste toppingarna får ni ju såklart leka med, och olika såser och ostar, detta är mer ett grundrecept på min pizzadeg, jag lekte like med pesto, champinjoner, lök och mozzarella ost, för det var det jag hade i kylskåpet
Snabba, smarta och goda tortillapizzanSnabba smarta tortillapizzanTortillabröd (jag valde fullkornsvarianten)TomatkrossTacosås Färska champinjonerSkinkaSvarta oliver FetaostOreganoBasilikaChilikryddaToppa tortillabrödet med resterande ingredienser
Vispa sedan ner fiberhusk, grädde och salt. Jag blöter mina händer och plattar sedan ut degen. Fördela önskat pålägg på bottnarna och grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg. 200 g riven parmesan (Tips är att ta hälften riven mozzarella och hälften parmesan)
Mina allra godaste biffar innehåller kalvfond och bostongurka som ger otroligt god smak. Steker dom i ugnen och resultatet blir alltid kanongott och jag slipper stekos i köket och fettstänk överallt som är bland det värsta jag vet
creme fraiche eller turkisk yoghurt och bröd. Tvätta av purjolöken och strimla, skala löken och hacka. Fräs all lök tills den mjuknat och tillsätt färsen och låt bli väl fräst
Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan. Hatten av för det receptet och välkommen underbara grillsäsong
Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip. Denna brukar gästerna hugga in på direkt och varenda gång så får jag frågor om receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.