Blandaapelsinsaften med maizenaochvispa ner i såsen. Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Jag använde vitlökeni en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chiliochingefära. Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlöktill exempel
Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständigharmoni
Blandaapelsinjuice, gelé, portvinoch senap med juiceni kastrullen. Salta och peppra ankbrösten och lägg dem med skinnsidan ner i en ordentligt varm stekpanna
Blandaallting, och du har en härligt fräsch sallad som passar utmärkt till anka. Galna dagar erbjöd ankbröst, och då kan man inget annat än köpa och laga det
Strö ut salt och peppar i en stekpanna. Skölj och skär grönsakerna. Potatisstomp. Skär rutmönster i ankfettet och stek med skinnsidan ned i pannan tills fettet smält ochskinnet är knaprigt
Blanda alltsammans och ställ lite lagom varmt över natten. Blandaordentligt för hand eller imaskin. Mamma och moster kokar gelé och gör saft på dem för allt vad de förmår, men också vinbärsbuskarna kommer med nya klasar för var dag, och så mycket saft och gelé kan ingen koka
Igårfick jag besök av fina Emma som driver bloggen Viktkampoch hennes man ochväninna. Bliralltid varm i hjärtat när någon jag känner tar sig alla milenhit bara för att ta en fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.