Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet. Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad
I Belgien serveras de med franskisar. Blåmusslor hör till det jag upplever som lite finare mat. Hur man än gör så skall man servera dem med ett gott ljust bröd, som man kan doppa i såsen
Vi vill ha en tunn och spröd pizza, som man kan äta med fingrarna, utan bestick. Lägg nu pizzabotten på bakplåtspapper och fördela riven ost på botten, lite tunt skivad chorizo, skivad pepperoni, små tomatklyftor och små klyftor från rödlök
Det är något visst med musslor, åt moules frites i Bryssel på den kända gatan mitt i stan som kantas av fiskrestauranger men blev inte särskild impad över smaken
) Idag bjöds det på grillade blåmusslor till förrätt och grillad lax inlindad i bacon till varmrätt. I det här huset är det visserligen oftast min man som grillar medan jag förbereder annat
Då har vi kommit till vår andra Tapas-rätt som är en variant med karameliserad Chroizo-korv. Lägg ner skalade vitlökslyftor som du krossat lite lätt med handen eller en kniv
Ofta serveras musslor kokta i vin, med fänkål eller något annat smarrigt. Idag köpte jag med mig musslor hem från marknaden (följer ni föresten Citroncest på Instagram, för där kan ni se några bilder från dagens besök på marknaden) och jag hade redan en klar idé om vad jag ville göra med dem
Stek korven och stäng av plattan (får inte vara för varmt) och blanda ner den kokta pastan med sparrisen och ägg gulorna och salta och peppra och strö över parmensanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.