1 dl
blåbär (vi hade såna där stora USA-muffins-blåbär så dom gick inte sönder, om man vill ha lite mer blå/lila scones kan man nog testa vanliga små blåbär istälet!)
Sköna lediga fredag inleddes med nybakade blåbärsscones. Kaffe och scones med smör och lemon curd. Mmm. Nu väntar strandhäng och ikväll blir det grillning
Sätt ugnen på 250°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och finfördela det. Häll i crème fraiche, mjölk och blåbär och arbeta snabbt ihop till en deg
Scones tycker jag är väldigt käckt till mellanmål ibland. Inget man äter varje dag, men när man bjuder hem någon på lite mellis så är det trevligt att servera färska scones
Nu är skogen full av blåbär. Det ska man ta tillvara tycker jag. Jag har plockat massor och fryst in, för jag hinner inte göra något av dem innan semestern
Tweet Pin It Skriv utDet är kanske inte högsäsong när det gäller vilt nu när det är lite av en tidig värmebölja här nere i Skåne men vi hade lite renskav över i frysen som vi var tvungna att använda upp
Morotsscones. 2 st. 1 ägg. 1 finriven morot. 1 dl mandelmjöl. 1 tsk fiberhusk. ½ tsk malen kanel. 1 krm salt. Blanda och dela i två delar, trilla två bollar som plattas till på plåten (bakplåtspapper)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.