När jag satt och bläddrade i Amirs kokbok för att välja ut några bra recept jag kunde laga i veckan visade det sig att de flesta recept är mest lämpade för att laga en helg, alltså inga vardagsrecept
Det andra är Shepherd's pie på mitt sätt. Antagligen har min variant inte mycket gemensamt med en "äkta" fåraherdens paj men moset ovanpå tror jag i alla fall stämmer
Pintxos är en ny bekantskap för mig, men nu när jag läst på vet jag att det är små tapasliknande tilltugg från Baskien, ett litet område mellan Spanien och Frankrike, som nästan alltid har en bas av tunt bröd
Dessutom skulle det var roligt att kunna erbjuda cafegästerna nästa helg handgjorda chokladpraliner. När man tempererar choklad och gjuter praliner och hoppas pådet bästa
När köttet är färdigmarinerat plockas det upp ur påsen och torkas av. Låter bra mycket bättre på engelska, där köttdelen kallas Butcher´s Steak, Hanger steak eller Flat iron steak
Med sjuka barn hemma så är det bra med lite pyssel. Jag letade fram ett recept på "trolldeg" som jag sparat sen jag hängde på öppna förskolan med Norah(ganska länge sedan med andra ord)
Vält eller lyft ut brödetpå ett galler och låt svalna en timme innan du delar det. När degen jäst och blivit lite (inte mycket) större så ser du fullt med små bubblor på ytan
Här kommer recepet pådet koreanska marinerade köttet Bulgogi som jag lovade att lägga upp. Skär köttet i lagom stora strimlor och lägg dem i en platspåse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.