Det var väldigt blandad klass på deltagarna och det var lite rörigt när deltagarna skulle ut på scen då de inte fått så mycket information innan, men Nathalie glänste på scen och gjorde enormt bra ifrån sig
”Men jag använder inget avfettningsmedel, jag bara spolar av gruset” – och det är nästan värre, för då finns det inte ens ett nedbrytbart ämne som fångar upp gifterna på bilen, kopparpastan från däcken, bromsbeläggens avlagringar…det här är otroligt aggressiva, långlivade och mycket spridningsbenägna miljögifter
Sedan saften kallnat, fylls den på10-liters flaska tillsammans med 3g jästnärsalt uppläst i en koppvarmt vatten. Flaskan ställs på en plats med 15 -25 graders värme för att jäsa under 2 - 3 månader. Sedan mjödetavtappats från bottensatsen är det färdigt att dricka men blirbetydligt bättre om det får lagras 6 - 12 månader på buteljer
Här ska ni få se beviset på att form ingen betydelse har. Denna bild fick jag av Kaija en läsare och bakare, detta är receptet Kransbröden ur Baka matbröd med LCHF x 3 = två fina limpor
Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Dela äggen i halvor och lägg på ett fat. Dela blogginlägget. Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Click to email (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Del upp laxen i mindre bitar och lägg ut dem uppe på salladen. IngredienserEn bit färsk lax, som grillas2 skivor chèvreHallonbalsamico (den sorten som är lite segare, mer som en sirap)Vinegrette på oliolja, balsamvinäger, vitlök, salt och pepparBlandad grön sallad efter tycke och smakKanderade pecannötter (hetta upp en stekpanna, lägg i nötter och lite socker och vatten, låt smälta ihop, ta upp och fördela ut på bakplåtspapper, låt svalna)1 granatäpple Jag tycker det är trevligt att servera den här rätten på ett stort fat. 1 granatäpple J
En underbart saftig fläskkotlett med fin fettkappa frånGotland hittade jag i affären. Osten i paneringen gör att det blir extra gott, jag hade en fin hårdost på komjölk från Jämtland men en pecorino, parmiggiano eller svecia skulle också funka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.