När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
9 Februari 2016 /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar. Tillsätt kryddorna och och låt sjuda 10-15 min. Låt sjuda 10 min till. 1 lök. 1 tsk timjan. 1/2 squash. 1 b vita bönor
från Västerbotten" för att den innehåller västerbottensost. Matjessilltårta från Västerbotten ca 10 bitar. 1 liten bit purjolök. 1 dl kesella. 1 knippe finhackad dill. ca 1 krm peppar. Tårtan passar jättebra att förbereda 1-2 dagar innan servering. 1 liten bit purjolök. 1 dl kesella. 1 knippe finhackad dill. ca 1 krm peppar
Sötman från purjolöken ska komma fram, ingenting ska brännas och bli beskt. 1 kg potatis (jag gillar bäst fast potatis). 1 halvstor till stor purjolök. 1 msk smör + 1 msk olivolja. Ugnsvärme 175 grader. 1. Ansa purjolöken och skär den i strimlor, 1 – 2 cm. 10. 11. Relaterat 1 halvstor till stor purjolök. 1 msk smör +. 1 msk olivolja. 175 grader Gör så här
Dom absoluta favoriterna kommer från walkers. Shortbread175 gram smör rumsvarmt50 gram florsocker175 gram vetemjöl50 gram maisenamjöl1/4 tsk saltarbeta samman allt till en deg och rulla till en rulle och plasta in och lägg i kylen över natten. Bakas 175 grader i ca 15 minuter tills dom fått lite färg i kanterna Jag har nog blivit äldre plötsligt ser jag allt i färg. 175 gram smör rumsvarmt. 175 gram vetemjöl. 1/4 tsk salta. 175 grader. ca 15 minuter till
Låt fisken sjuda 10-12 minuter. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. 1 pkt sparris. 1 st musslor. 10. 1 st fiskbuljongtärning. 1
Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs. 1 tsk flingsalt. 5 dl vetemjöl special 1 tsk flingsalt 0,5 msk olivolja 2 dl vatten, ljummet Olja, eller smör till stekning
Låt fisken sjuda 10-12 minuter. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. 1 pkt sparris. 1 st musslor. 10. 1 st fiskbuljongtärning. 1. 4 bitar torskfilé vatten + salt 1 pkt sparris 1 st musslor burk i vatten 300 g räkor med skal Stuvning. 3 msk vetemjöl 10. 5 dl mellangrädde 2 dl vatten 25 g smör eller margarin 1 st fiskbuljongtärning 2 msk hackad persilja Gratinering. 1
Lägg på ett lock och dra av kastrullen från värmen. Normalt sett tar detta ca 1,5-2 timmar, så ta med en god bok att läsa medan du rör om. Sluta omröringen när blandningen börjar skära sig (vid ca 91-93 grader). 1 l gammeldags filmjölk. 12 ägg
Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt
Dillkött från Gammaldags husmanskost. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
1 stor röd lök. 1-2 vitlöksklyftor. 0,5-1 gul paprika. 1. Häll över tomat, vatten å buljongtärning - låt puttra i 10-15 minuter. 1 stor röd lök. 1-2 vitlöksklyftor 400 gram passerade tomater. 0,5-1 gul paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.