Att hälla en skvätt öl i sin chilli är heller inget revolutionerande nytt, idel recept vi ögnade igenom i vårt förarbete gick i stil med ”häll ned en flaska öl”, ”tillsätt två små burkar öl” – ungefär lika genomtänkt som att skriva ”tillsätt en matsked krydda och smaka av”
Hacka löken och stek lätt i smör i en panna tills den svettas. Blanda i champinjoner och paprika skurna i småbitar tillsammans med pressad vitlök och svartpeppar och salt
Det här är bra mycket enklare än vad man kan tro, och framför allt är det bra mycket godare. Man bör kunna göra det i en ugn, men vi rekommenderar att kycklingen tillreds i en klassisk kolgrill
Istället för hamburgare på Burger King får vi grilla hemma i dag och då har Olivia önskat dessa ostfyllda Beer Can Burgers som vi grillade förra helgen också
I sommar har den stora grillfavoriten varit Beer can chicken - kyckling på ölburk. Olof anser att Per Morbergs bok Morberg grillar är en helig skrift, och gör Beer can chicken till stor del utifrån Pers recept i ovan nämnda bok
MarinadlagKoka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig. Tillsätt resterande 4 liter kallt vatten och lagerblad, svartpeppar och chiliflakes
Tomatsalsa - enkel att fixa Stor sats. 4 tomater normal size0,5 tsk salt1/2 dl heinz chillisås1/2 dl ajvar relish2 klyftor vitlök1/2 röd lök2 msk olivolja1 tsk paprikapulver2 tsk chilliflarnSaften av en hel citron1/2 kruka koriander eller basilikaMixa - smaka av med salt, ev socker, och lite cayennepeppar 4 tomater
Snacka om att jag är "sist på bollen" vad gäller denna rätt. Men jaja. Gott var det i alla fall. ). Diska av en ölburk så den blir ren - eller ta ett dricksglas i motsvarande storlek
Grillad Mojo ChickenRosmarinrökt Kycklingfilé med SupersalladShake & Plank Grolsch ChickenPulled ChickenCherry coke can chickenJulmustcan ChickenAquavit Can ChickenBeer can turkey
Tänd grillen för indirekt grillning (försök hålla ca 150 grader). Blanda smöret. Gör små fickor mellan bröstfilé och skinn och stoppa in vitlökssmör där
Euromeeting avslutas alltid med en gala dinner och i år stod jag för menyn och tillagningen av förrätt och huvudrätt, desserten var utdeligerad till killarna i RT 141 Hjo, men jag misstänker starkt att endel fruar varit inblandade. Euromeeting always ends with a gala dinner and this year I stood on the menu and cooking of the appetizer and main course, dessert was utdeligerad for guys in RT 141 Hjo, but I strongly suspect that some wives were involved. )We had 62 guests at the dinner and the atmosphere was fantastic
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.