För att undvika risken att tjata ut höstens stadiga epitet på mat - mustig - så bjuder jag här på en MUMSTIG och rustik gryta som kokas ihop med salsiccia, nötfärs, champinjoner, rödvin, rödlök, chili, vitlök, tomatpuré och rosmarin i ugnen
Aubergine som bakas i ugnen blir otroligt mjuk och härlig - det krävs en del olja och salt för att sätta smak på den, men i övrigt sköter den sig själv
Det blev såklart en väldans massaannat om svamp när jag letade efter hur jag skulle kunna göra med svampen jag plockar än att bara steka den i smör och kryddor och sedan frysa in
Det vi hann med under kvällen var i princip att äta, äta och äta lite till. Sedan helt plötsligt var det tolvslaget och då var det bara att skynda sig ut och skåla
Här en kall kycklingsallad med massor av gott och grönt i. Är det nå't jag avskyr är det att försöka blanda sallad i skålar som inte är tillräckligt stora så att grejerna trillar över kanten
Hoppas ni hittar lite inspiration nedan och kika även in under menyn Recept här på bloggen så finns det så klart enmassaannat gott att laga till ifall ni tröttnar på julmaten
) Den här ugnspannkakan är väldigt lik en vanlig mjöl-ugnspannkaka till konsistensoch proportionerna mellan de olika ingredienserna, ochden innehåller inte enmassa ost som LCHF-ugnspannkakor ofta annars brukar göra
När man lyckas göra englutenoch mjölkfri morotskaka. Och lite annat gott. Receptet är detsamma som vi använde oss av på trädgårdscafeet i sommar och hittas i detta inlägg
Har stora förhoppningar på resultatet och tänker göra en hel del olika sorter. Vispa ihop socker, muscovadosocker, vaniljsocker och ägg till ett pösigt skum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.