Det blev två riktigt maffiga bröd, bakade i silikonformar på baksten. Vi var på Ven och cyklade för några dagar sedan och passade då på att köpa 1 kg Durummjöl
Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Sätt in en baksten eller plåt i mitten av ugnen. Sätt in en baksten eller plåt i mitten av ugnen. Baka 2 pizzor i taget på baksten eller plåt. Baka 2 pizzor i taget på baksten eller plåt
Förvärm ugnen till 275°C, gärna med en baksten placerad mitt i ugnen. Här är ett ruskigt bra recept på pizzadeg, som kort och gott ger perfekt pizza varje gång
Jag gjorde detta på en baksten vilket ger en extra hård skorpa. En mycket gott surdegsbröd med seg, hård skorpa och luftbubblor inuti, precis som ett surdegsbröd skall vara
Placera en plåt (eller om du har baksten) i mitten av ugnen och en oöm plåt på nedersta hyllan. Då har jag testat att baka något gott med vetesurdegen som jag lagt
Har du en pizza- eller baksten så använd gärna den för extra krispig botten. Flammenkuchen eller tarte flambe är en pizzavariant som härstammar från Alsace och den närliggande regionen Schwarzwald
När ugnen är varm så stjälp försiktigt upp degen på ett bakplåtspapper,snitta bröden och låt bröden glida in på den heta bakstenen/bakplåten med hjälp av en brödspade eller skärbräda
Sätt in en plåt eller, om du har, en baksten i ugnen. Blanda ihop allt i en degbunke och knåda i 15 minuter i maskin eller för hand, tills degen har fått en seg konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.