Pitabröd. )Dessa schyssta pitabröd är verkligen så himla goda. Hemligheten med pitabröd, för att få dem så luftiga och stora, är tålamod och lätta händer
Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice. Brödet heter olika beroende på var man kommer ifrån och ofta är det rutmönstrat på toppen
För första gången har jag bakat egna hamburgerbröd och gjort hemgjorda hamburgare. Måste träna på att göra mindre bröd för dessa jäste som bara den och blev jättestora, å hamburgarna som var så stora och platta blev små och tjocka dom också
Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går trots kyla och regnrusk. Här var det helt okej. Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Snabba tunnbröd. Hej. Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.