I onsdags bjöd jag på avslutningsfika i form av dessa smarriga, lättbakade havretoscarutor. Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen
Blanda samtliga torra ingredienser, häll på smör och sirap och blanda väl. Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut i bakpappersklädd långpanna, grädda ca 15 minuter mitt i ugnen
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda ihop den. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa övertäckta i 20 minuter. Låt bullarna jäsa i 10 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 8 minuter. 25 g jäst
Dessa Havrekyssar påminner mycket om Syltkakor fast med mera havresmak och krispighet. Du kan använda vilken sylt du än har hemma, bara den är av den fastare sorten
Lätta att baka i en mindre långpanna och otroligt goda. Syrliga och saftiga på samma gång. Citronkrämen är lös när den är färdig men den stelnar efterhand Använd en tesil till att pudra rejält med florsocker ovanpå
Om man tycker det är för jobbigt å baka vaniljhjärtan till imorgon. Eller är för snål för å köpa -. tja då kan man slänga ihop några vaniljsnittar istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.