1 hallonsyltRör
samman smör och socker. Tillsätt äggula, vaniljsocker och vetemjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till två rullar, cirka 2 1⁄2 cm i diameter. Rulla dem i hackad sötmandel eller pärlsocker. Låt degen vila inplastad i kylskåp i 30 minuter.
1 Sätt
ugnen på 175 grader. Skär rullarna i 1 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av kakorna med ett finger. Fyll hålen med hallonsylt.
1 Grädda
dem i mitten av ugnen i 12–14 minuter. Låt kakorna svalna på galler.
Kolagömmor. Godkväll i stugorna. Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken. Här i min del av landet fick vi nämligen njuta av riktig sommarvärme denna helgen, och ingen kunde vara mer tacksam än jag över det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.