Stockholmskakor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 13/4 dl socker
  • 11 äggula
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 13 1/2 dl vetemjöl
  • 1 hackad sötmandel eller pärlsocker
  • 1 hallonsyltRör samman smör och socker. Tillsätt äggula, vaniljsocker och vetemjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till två rullar, cirka 2 1⁄2 cm i diameter. Rulla dem i hackad sötmandel eller pärlsocker. Låt degen vila inplastad i kylskåp i 30 minuter.
  • 1 Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullarna i 1 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av kakorna med ett finger. Fyll hålen med hallonsylt.
  • 1 Grädda dem i mitten av ugnen i 12–14 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.