Igår bakade jag årets första lussebullar och de blev jättegoda. Gör så här. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i. Värm smör och saffran i en kastrull, häll i mjölken så att degvätskan blir 37 grader. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills de har blivit gyllenbruna och ärgenombakade
Därfärbakar jag numera helst själv. För några år sedan bakade jag aldrig. När jag läste boken "Den hemlige kocken" och liknande fakta så började jag dock fundera mer på vad mat- och kakor- innehåller
När man är sommarbloggare på Baka. I går bakade jag pizzabullar som Lillan önskat ha med sig som utflyktsmat på Skåneresan hon och klassen ska göra i morgon
Skär upp i bitar. En gigantisk förpackning keso med utgångsdatum imorgon hittade jag i kylskåpet. Nog för att jag äter mycket keso, men en sån stor burk kommer jag aldrig kunna äta upp tills imorgon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.