1 kg rimmad fläskbog1 gul lök1 kålrot6 st kryddpepparkorn2 st lagerblad6 st vitpepparkorn8 potatisar3 st morötterca 1 liter vattensmörsalt och pepparSkölj köttet i kallt vatten, lägg i gryta, fyll på med vatten så det täcker. Hacka 1 morot och löken och lägg sen i grytan. Låt sjuda på svagvärme i ca 1½-2 timmar. Koka i ca 30 minuter, lägg sen ner potatisen i små bitar och koka i ytterliggare 15 minuter. 1 kg rimmad fläskbog. 1 gul lök. 1 kålrot
Mina chokladbollar med jordgubbsgömma ligger fortfarande på plats nr 1. Hej allihopa. Jag lever. Jag nästan skäms över vad lite jag har skrivit den här senaste månaden och de ser vi även på vad lite jag har bakat denna månad men jag har helt enkelt inte haft tid
smör att steka i1 röd paprika2 morötter½ purjolök1 gul lök1 vitlök2 st fiskbuljongtärningarca 1 liter vatten1 burk krossade tomater2-3 dl grädde2 dl vitt vin1 pkt saffran(+ lite extra gurkmeja för extra sting i färgen)timjanbasilikasaltgäddatigerräkor(jag hoppade över musslorna och sellerin för vi kommer inte så bra överrens)Hacka alla grönsakerna. 1 röd paprika. 1 vitlök
För er som inte vet så äter jag mejerifri LCHF (med undantag för smör) i mars och oktober. Sen är det ju bröstcancer i fokus i oktober och då det är något som jag själv har genetisk risk för har jag valt just oktober
Låt koka upp och sen sjuda i 10 minuter. Ta av riset från värmen och låt stå i 10 minuter. Lägg 1 ark på en ren handduk, lägg på ca 1 cm med ris(men lämna ca 3 cm tomt). 1 ark p. ca 1 cm med
Provade göra mos på den konstiga cassavaroten jag köpte i Uppsala. Smakade lite majs om den. Men den var samtidigt trådig och konstig, så det var inte alls gott
Kanelbullen introducerades i våra hem under 1920-talet. Sedan 1999 har denna lilla skapelse haft en alleles egen dag - den 4 oktober. 100gr smör5 dl mjölk1 paket jäst1 dl socker2 tsk stött kardemumma½ tsk salt13-14 dl vetemjölfyllning. 1 äggpärlsocker (gärna hackad mandel på. Häll i ca 12 dl mjöl. Kör degen minst 10 minuter - tills degen blir riktigt blank och fin. kavla ut delarna till varsin fyrkant - ca 1 cm tjock. 100gr smör. 1 paket jäst. 1 dl socker. 13-14 dl vetemjöl. 1 ägg
Sen lät jag det stå i 175 grader tills steken var 70 grader. 175 grader till. Lite sent att lägga ut dagen rätt vid halv tolv på natten, men mina gäster gick nyss, så har inte kunnat tidigare
ca 200g pumpatvå stora sötpotatisar1 gul lök1 msk oregano2 vitlöksklyftor1 msk timjansalt och pepparsmör och oljaca 1 liter vatten1½ dl grädde1 tsk paprika pulver1 grönsaksbuljongSkala och hacka löken, pumpan, och potatisen. 1 gul lök. 1 msk oregano. 1 msk timjansalt och pepparsmör och olja. 1 grönsaksbuljong
Ni måste ha hörsammat min uppmaning om att det fanns mer på min hemsida än blogginlägg om Polen, stuvade makaroner och rabarbercheesecake för under oktober rördes det om i grytan och fokus hamnade på helt andra inlägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.