Servera med coleslaw. 11 tsk strösockerHamburgare. 1Forma färsen till burgare med händerna. 1Gnid in burgarna med lite olja strax innan du lägger dem på grillen. Grilla dem i 2–3 minuter på varje sida. 1Lägg biffarna i hembakade hamburgerbröd och fyll dem med ost, tomater, lök, saltgurka och sallat. Arbeta degen i hushållsmaskin i 2–3 minuter (för hand dubbla tiden) eller tills den har satt sig. Lägg bullarna på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 10–15 minuter. 1Pensla med vatten och grädda sedan bröden i 5 minuter
Med sjuka barn hemma så är det bra med lite pyssel. Jag letade fram ett recept på "trolldeg" som jag sparat sen jag hängde på öppna förskolan med Norah(ganska länge sedan med andra ord)
Blanda med pressad vitlöksklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt. Smaka av med salt, peppar och någon matsked olivolja gärna med citronsmak
Ta en tillräckligt stor bunke så den inte jäser över kanten, och täck ordentligt med en plastpåse. Det bästa vore om degen får jäsa i kylen över natten
Dom blir saftiga, mjuka och är fyllda med saffran. Medel. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Stöt saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. Värm grädde och mjölk tills de blir 37°C, smula jästen och blanda med mjölk&grädden, och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin med degkrok. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.