Skrubba apelsinerna och citronen väl i ljummet vatten. Skiva dem tunt och plocka bort alla kärnor. Dela skivorna i fyra bitar och lägg i en stor gryta tillsammans med vattnet
Skrubba apelsiner och citron väl i ljummet vatten. Skiva dem tunt och plocka bort alla kärnor. Dela skivorna i fyra bitar och lägg i en stor gryta tillsammans med vattnet
Tvätta apelsinerna och citronen. Skär dom i klyftor och ta bort kärnorna. Skär klyftorna i bitar, mycket smått om du inte tänker köra dom i matberedaren
Tvätta apelsinerna noga. Skär dem i tunna klyftor och dessa i sin tur i tunna skivor. Blanda apelsinbitarna och vinet i en gryta och koka på svag värme i 20 minuter
Tvätta apelsinerna ordentligt i varmt vatten. Skala av den gula delen av skalet med en potatisskalare. Skär med en kniv bort det vita som är kvar och dela apelsinerna i bitar
Den här apelsinmarmeladen från Sevilla, som engleskor kallas det ‘Seville Orange Marmalade’ är den mest populär marmeladen i UK och Australia samt den är fantastisk god spansk marmelad
En ljuvlig marmelad, som verkligen är värd att testa nu apelsinerna är riktigt prisvärda. Kumquatsen piffar upp marmeladen ytterligare, men kan naturligtvis uteslutas
Idag har jag gjort apelsinmarmelad med lite ingefära som smaksättning, väldigt gott. Den här apelsinmarmeladen får bli mitt bidrag till bloggen Söta sakers septemberutmaning som var just CITRUS
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.