Jag tycker egentligen att jag har lagt upp en del bakverk den senaste tiden men eftersom your wish is my command, så kommer här ett recept på en chokladkaka med apelsinknäck
För några år sen skrev jag detta inlägget, med recept till 4 olika sorters knäck, traditionell knäck, polkagrisknäck, pepparkaksknäck och apelsinknäck. 126-130 grader. 130-145 grader. 126-130 grader. 130-145 grader
Jag har provat igenom en hel del saker, bland annat saffranskola, lakritskola, och apelsinknäck. 38 ♥ 2015-01-27. För att överhuvudtaget kunna göra denna konfekt behöver du en digitaltermometer och en citruspress samt en långpanna som är ca 20 x 30 centimeter
Apelsinknäck. 126-130 grader. 130-145 grader. 35-50 stycken. De första jag gjorde höll 122 grader och de var väldigt mjuka och gick inte ta loss från pappret så närmare 130 tyckte jag var bäst. Den står sig upp till 3 månader så den kan göras i god tid. 35 gram krossade polkagrisar. De första jag gjorde höll 122 grader och de var väldigt mjuka och gick inte ta loss från pappret så närmare 130 tyckte jag var bäst. Den står sig upp till 3 månader så den kan göras i god tid. De första jag gjorde höll 122 grader och de var väldigt mjuka och gick inte ta loss från pappret så närmare 130 tyckte jag var bäst. Den står sig upp till 3 månader så den kan göras i god tid. Den står sig upp till 3 månader så den kan göras i god tid. 126-130 grader. 130-145 grader. 35-50 stycken
Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Goda. Men kändes onödigt men pinjenötter, hade lika gärna kunnat använda vanlig mandel
Apelsinknäck. Låt koka upp och koka smeten i 30-40 minuter. Personligen tycker jag att 123-124 grader är lagom. Gör som steg 1-3 ovan. Seg och god Apelsinknäck 2 dl Dansukker Strösocker
3 dl strösocker. Sjud alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Mät temperaturen med termometer, vid 120 grader är knäcken klar, har du inte termometer så gör kulprovet
Apelsinknäck. Mellan 126 - 130 grader får du en segare och lite hård knäck. 130-145 grader blirknäcken hård kola som är lite seg i mitten. Skal av 3 lime. 126 - 130 grader får du en segare och lite hård knäck. 130-145 grader blirknäcken hård kola som är lite seg i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.