Cirka 2000 år gammalt recept från rom. Ingredienser. 400 g krossade valnötter, pistachnötter eller mandel100 g muscovadosocker1 dl vitt vin3 dl vetemjöl100 g olja (ursprungligen olivolja, rekommenderar dock majs eller raps)
Visste du att fläder är ett riktigt superbär. Den har använts sedan antiken som naturmedicin och fungerar immunförsvarsstärkande, är svettdrivande, botar förkylning, hosta och infektioner i övre luftvägarna
För ett par veckor sedan köpte jag mig en snudd på antik kokbok på loppis med titeln Konserveringsbok för de svenska hemmen – Handledning vid trädgårdsprodukternas och skogsbärens ändamålsenliga tillvaratagande
Raw Choklad Saffrans Fudge. Det perfekta julgodiset. Vegan. Sockerfritt. Mjölkfritt. Glutenfritt. Saffran- matlagningens guld, är en av de mest använda och älskade av antikens kryddor, välkända från gamla Persien, Grekland, Indien, och Spanien
Det kan hända att detta känns lite tjatigt och som en gammalrepris, men ändå kan jag inte låta bli att reflektera över hursmakfullt fårkött kan vara, och som ett föredömligt exempelpå en gammal och genom historien traditionsrik mat, -då detblivit lagat och serverat i många tusen år, och med det sammaegenskaperna som kännetecknar en förkärlek till god mat-,såär fårköttet enligt min mening en förespråkare för den alltidså fina, goda och ärofulla måltiden, det är helt enkelt entraditionell måltidsupplevelse
På Balkan äts kåldolmar både till högtider och vardagsmiddag. Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen
Fredagsfeeling har vi här och som om det inte räcker med det så har vi höstfeeling XXL. Det kan ju ha något att göra med att de senaste dagarna enbart bjudit på ösregn och höststormar, men så idag när solen bröt genom och hedrade oss med sin närvaro några korta stunder blev plötsligt alla vackra färger väldigt tydliga
Nej minsann, vet ni vad. Nu är det hög tid för en uppdatering i det Mårtenssonska köket, det kan ju inte stå "hej på er denna annandag" i tid och evighet när man kikar in här, vi är ju faktiskt framme vid lillenyårsafton
Ett antikt sötsaksrecept. Söndagens fika, morotskaka med vispad grädde. Idag är det en slö söndag på Kakbloggen, igår tipsade vi om en grymt god morotskaka och idag blir det lite härliga lästips inom kakvärlden
När jag var i skåneland fick jag tidningen Hembakat av min mamma. Hurra. vad mycket gott det var i den. Skulle kunna baka varenda recept från pärm till pärm
Helgmeny-tips. 12 november 2014, 20. 44Idag är det ju onsdag. "Lill-lördag" för många. men inte för oss. vi firar inte onsdagar mer än vi firar varje dag
Hoppla så var det plötsligt lördag minsann, gårdagen kom och gick i ett nafs för vår del. I går morse fick vi ett infall när vi vaknade och därmed satt vi på tåget klockan 10 för att 1½ timme senare trampa dansk mark
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.