Barnen älskar gulaschsoppa, så det borde väl vara ett säkert kort med gulaschgryta tänkte jag. Nedan skriver jag in receptet som det står i appen där man tillagar i vanlig gryta på spisen, och efter det skriver jag vilka förändringar jag gjorde och hur jag tillagade gulaschen i Crock Poten
Väldigt god recept på gulasch soppa. 3 personer. 3-4 potatisar. 9 3 personer. 3-4 potatisar 1 gul lök. Receptet har jag fått från min brorsdotter Victoria
4. Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
En härlig mustig gulasch med potatis i. Det går givetvis att utesluta potatisen och i stället servera kokt ris till, men med potatis i gulaschen blir det en komplett maträtt
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
400 g grytbitar av nöt. 4 st potatisar. 1 burk krossade tomater, 400 g. 2 st gula lökar 400 g grytbitar av nöt 4 st potatisar 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st röd chilipeppar ( eller 1 tsk chiliflakes ) 2 st vitlöksklyftor 3 st lagerblad 1 burk krossade tomater, 400 g 2 msk tomatpuré 1 tsk socker Salt Peppar 2 ½ msk paprikapulver 1 dl vatten 3 dl rött vin 1-2 msk kalvfond
4 bitar bakplåtspapper. 4 små runda tunnbröd. Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min
Späd med buljongen och rör om så att allt blandas, häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda sakta under lock ca 30-40 minuter eller tills köttet börjar bli mört
Jag gillar mustiga grytor och soppor och denna vegetariska gulasch passade mig perfekt. Jag har gjort en riktigt god gulasch en gång innan -då med kött
Originalreceptet har jag (genom Eriks föräldrar) hittat på COOP , men jag har lagt till lite bönor och rotfrukter eftersom jag inspirerades av en gulaschsoppa som vi åt under en weekend i Polen nyligen
4 portioner Ingredienser 1 kg potatis, King Edward, Fontane, Mandel eller vilken sort ni tycker om 1 dl mjöl 3 dl rivna morötter ½ squash, grovriven 1 ägg 1 ½ dl ströbröd 2 msk margarin eller smörolja 2 krm svartpeppar 1 tsk salt Av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.