Blanda ihop rött vin, vatten och kalvfond och häll över köttet. Enkel, rustik och värmande. Något som är väldigt gott att serveras till det här är stekt strimlad spetskål
Fräs löken lite och slå på vin,grädde,kalvfond,salvia och lägg i köttet. Vardagsmat, snabbmat=)fläskkarré, iskivor2 dl grädde1 gul lök,finhackad2 dl vittvin1 msk kalvfond1 dl hackad salviasalt,pepparBryn köttet,salta peppra, ta upp det och lägg åt sidan en stund. Låt småputtra under lock i 30 min. 2 dl vittvin. 1 dl hackad salvia
Servera fläskkarrén med vitlökscrème och kokt potatis. Krydda fläskkarrén med salt och peppar. Inte så mycket att man var tvungen att skotta så ryggen värker utan precis så mycket att vi kunde åka pulka för första gången denna vinter
Minmålsättning är att hacka och frysa inhärligheten för de långa vintermånaderna. I flera års tid har långlagad fläskkarréi tomatsås varit en av mina absoluta favoriträtter
Jag börjar med det här inlägget med bild på den färdiga rätten och ett recept på såsen som jag hade till, sen ett inlägg på fläskkarrén och ett på grönsakerna
Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag har bestämt mig för att ta reda på mer om mina råvaror och träffa dem och deras producenter för att lära mig så mycket jag kan
Gjorde så otroligt god skinkstekigår och när jag skulle fota maten så gick kameran sönder. Ja, det var ju bara till att ta fram mobilenistället så om ni undrar varför bilden är så kass så är det helt enkelt en mobilbild
Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.