Snabbt och lätt med marinerad fläskkarré, färdiga pommes strips, Eriks pepparsås (Erik Lallerstedts såser är vansinnigt goda, särskilt Chili bearnaisen) och Coleslow
Vi har en elgrill som vi får grilla med på balkongen och den är riktigt bra. Det blir bra värme och rätt bra grillyta och grillkänslan finns där även om man saknar det där lilla extra i smaken som blir när man kolgrillar
Idag ska vi ha städdag i bostadsrättsföreningen ute på gården och dessutom blir det också filterbyte i lägenheterna så det kommer nog att bli så att Oskar går ut och städar en stund på gården medan jag och Felicia är hemma och släpper in filterbytarmänniskorna
Fläskfilé glazad med Red Hot Chili glaze (från Santa Maria) och sedan grillad i halvorGrillat grönsaksspett med paprika och champinjonerKrämig potatis- och bönsalladPotatissalladen bestod av kokt och avsvalnad färskpotatis delad i halvor och blandad med en hemmagjord majonnäs, kokta sockerärter (slut på färska, men hade varit godare, och då hade de fåtts strimlats) och avrunna och sköljda stora vita bönor
Igår kväll hade vi vänner över på grillning och bad i badtunna. Enda fadäsen var att gasolen till vår grill plötsligt tog slut så vi var tvungna att grilla de hemmagjorda hamburgarna och majskolvarna i ugnen istället för på grillen
Den bör stå och dra till sig en stund. Stek under tiden potatisen och woka grönsakerna. Lägg upp de nygrillade kotletterna och njut av den goda grillsmaken
Cider och chips till förrätt. Det firade vi igår givetvis med en härlig grillmiddag. Det var ju ändå fredag och fredagsmys är väl ett måste för varenda barnfamilj – sen kan fredagsmyset innebära olika för olika familjer, men vi tar ofta en varsin skål chips
Tequilakryddad melongazpacho med fetaostEn frisk och fräck, mycket aptitretande och svalkande entrérätt där tequila eller annan sprit sätter extra kick
I helgen gjorde jag och Micke en fantastisk middag till en utav de där sommarkvällarna då man kunde sitta ute hur länge man ville i t-shirt och det blev liksom inte kallt
Älskar den här tiden när maten är lättlagad och grillen åker fram var och varannan dag. Grillade även färsk vitkål, hasselbackspotatis på sötpotatis och gjorde en fantastiskt god tomatsalsa och även en vitlökssås
Jag skulle ha svårt att sluta äta kött, men försöker att äta mindre och av bättre kvalitet. Att jag sällan grillar kött kanske beror det på att de färdig marinerade köttbitarna i affären alltid är översaltade och många gånger bara smakar grillkrydda eller för att det tar sin lilla tid att själv förbereda en marinad som köttet får gotta till sig i
Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Verkligen en SUUPERGOD sås som kommer att förgylla många grillmiddagar i sommar. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Här hade vi grillmiddag med avokado coleslaw och béarnaisesås, till det en matig sallad med ekologisk finbladig salladsmix i botten, hackad gurka, tomat och fetasost över
Efter ett par veckors sommaruppehåll med fiske, var det förra veckan dags att igen ge sig ut i ett par tre dagar och pröva lyckan (eller skickligheten om man så vill)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.